koerakrobinad

Muinasjutuliselt sünge Victor Castillo

with one comment

Victor Castillo on 1973. aastal sündinud Tšiili maalikunstnik, kes hetkel elab Californias. Kirglikult alustas ta joonistamist viieaastaselt, inspireerituna televisioonis nähtavatest animatsioonidest, ulmefilmidest ning plaadiümbriste illustratsioonidest (sealhulgas Pink Floydi “The Wall”).

Castillo kujutab dekadentlikke ühiskonna vaatenurki läbi maailmalõppu kuulutava visuaalse luule. Ta joonistab 1800. aasta väikekodanlikke lapsi, kes näevad välja kui hübriidid nukkudest, marionettidest ja lastest. Nad kannavad pühapäeva kirikuriideid ja koolivorme, neil on peas grotesksed maskid ning nina asemel pikad punased vorstijupid. Mänguväljakul astutakse eetilistest piiridest üle ning viidatakse ühiskonna pahedele. Läbivad teemad on poliitika, rassism, vägivalla aktuaalsus, relvakultuur ja äärmuslik katoliiklus. Samuti on selgeid vihjeid filmiklassikutele nagu “Hiilgus” (“The Shining”) ja Hitchcocki “Linnud”.
Castillo väga teatraalsed maalid näivad kaasaegsed, kuid samal ajal kummaliselt vanamoodsad. Inspireeritud Goyast ja Velázquezist, joonistab ta tegelased lihtsale, ent barokile ja romantismile iseloomulike elementidega taustale.

Pahatahtlikke mängude ja süngete toonidega, mis on kooskõlas laste välimusega, loovad maalid õudse ning pisut õõvastava atmosfääri, jäädes selle kõige juures äärmiselt meeleolukaks ja stiilipuhtaks.

Vaata veel siit.

 

Sõjavägi oli siin,
’96

Written by K. Krobin

January 19, 2011 at 23:49

Posted in Kunst, Mari

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tapa fašistlik madu

    Jakob

    January 20, 2011 at 16:33


Leave a comment